VacSy to system przeznaczony do próżniowego przechowywania produktów spożywczych oraz posiłków. Pozwala na znaczące przedłużenie świeżości żywności oraz zachowanie cennych składników odżywczych i witamin. Doskonale sprawdza się zarówno w codziennym użytkowaniu, jak i w wyjątkowych sytuacjach.
Nasze lodówki często wypełnione są różnymi produktami lub potrawami, z których część niestety szybko traci termin przydatności do spożycia lub jest nieprawidłowo przechowywana. Co więc zrobić, aby zachowały świeżość i nie straciły cennych dla organizmu witamin i wartości odżywczych? Jak uniknąć konieczności ich wyrzucenia? Czy możemy dłużej cieszyć się ich smakiem?
System vacSy firmy Zepter jest skuteczną, zdrową i praktyczną metodą przechowywania dań, ich składników oraz pojedynczych produktów. Został zaprojektowany w sposób, który pozwala na generowanie próżni w pojemnikach. Umożliwia to specjalna próżniowa pompa, która usuwa z ich wnętrza nawet najmniejsze cząsteczki powietrza. Dostęp tlenu do pojemnika, blokuje szczelnie znajdujący się na pokrywce zawór, który utrzymuje próżnię za pomocą specjalnego elementu uszczelniającego.
VacSy chroni produkty przed wysychaniem, bakteriami, pleśnią i zepsuciem, zapewniając im od trzech do pięciu razy dłuższy okres przydatności. Ponadto, pakowana w ten sposób żywność, nie traci walorów odżywczych i witamin, zachowuje swój naturalny kolor i zapobiega przenikaniu zapachów. Tak przechowywane, np. gotowane mięso zachowuje świeżość kilka razy dłużej, a owoce czy warzywa nie tracą swoich cennych wartościi przez ponad kilkanaście dni, a nawet więcej. Wystarczy, że są prawidłowo zamknięte.
Warto wiedzieć, że nieprawidłowo przechowywane produkty są narażone na działanie czynników biologicznych, które mogą stać się przyczyną różnych chorób, czynników naturalnych, które pozbawiają żywność cennych właściwości, jak również czynników chemicznych wytwarzających niebezpieczne dla zdrowia pierwiastki. VacSy gwarantuje bezpieczeństwo spożywanym przez nas potrawom i produktom, pozwalając dłużej cieszyć się ich smakiem i jednocześnie dbając o nasze zdrowie.
Pamiętajmy też, że jeśli nauczymy się prawidłowo przechowywać produkty żywnościowe, przyniesie to wymierne korzyści, dla naszego zdrowia, ale i domowego budżetu. Ilość produktów jakie trafiają każdego dnia do kosza, z powodu złego przechowywania jest ogromna. Wraz z nimi wyrzucamy także ciężko zarobione pieniądze.
rena1963ta
5 maja 2013 at 21:36
warto przetestować:)