Szybko, smacznie, zdrowo – w taki oto właśnie sposób przyrządzimy nasze ulubione potrawy w urządzeniu, które skutecznie zastąpi tradycyjny, duży piekarnik. Dzięki kombiwarowi w przyjemny i łatwy sposób zadbamy o zdrowie nasze i naszych bliskich.
Kombiwar JL-9301H dzięki cyrkulacji gorącego powietrza gotuje i piecze bez konieczności dodawania tłuszczu do potraw. Przyrządzone przy jego pomocy dania są mniej kaloryczne, zdrowsze i smaczniejsze.
Kombiwar pozwala na beztłuszczowe, a co za tym idzie zdrowe przygotowywanie dań. Gorące powietrze cyrkuluje wokół potrawy, opiekając ją równomiernie ze wszystkich stron. Dzięki temu urządzenie gotuje i piecze bez konieczności dodawania tłuszczu do umieszczonych wewnątrz produktów. W wyniku tego posiłek jest mniej kaloryczny i o wiele smaczniejszy niż ten, przyrządzony tradycyjną metodą, na przykład na patelni pełnej oleju.
Za pomocą kombiwaru JL-9301H upieczemy pyszne ciasta oraz wszelkie potrawy składające się z ryb, mięs i warzyw. Urządzenie wyposażone zostało w szklane naczynie, które umożliwia obserwowanie całego procesu gotowania oraz jest łatwe do utrzymania w czystości. Dzięki pierścieniowi powiększającemu wysokość misy, maksymalna pojemność kombiwaru może wynieść aż 19 litrów.
Produkt MPM sprawdzi się także w roli domowego grilla. W zestawie znajdziemy dwa ruszty – niski oraz wysoki, które umożliwią jednoczesne grillowanie różnych produktów spożywczych. Ponadto dołączone szpikulce do szaszłyków ułatwią nam przygotowanie tego dania.
Urządzenie wyposażone zostało również w specjalne sito, które pozwala na szybkie i efektywne rozmrażanie żywności. Z łatwością przygotujemy na nim tak uwielbiane przez wszystkie dzieci frytki. Maksymalna temperatura pieczenia w kombiwarze wynosi 250 st.C. Dzięki temu z łatwością dostosujemy stopień jego nagrzania do rodzaju umieszczonych wewnątrz produktów spożywczych.
W kombiwarze przygotujemy typowo polskie dania bez konieczności zanurzania ich w oleju. Gdy najdzie nas ochota na kotlety mielone, wystarczy że wymieszamy mięso z pozostałymi składnikami (cebulą, jajkiem, solą, przyprawami oraz bułką tartą), uformujemy kulki i upieczemy je w temperaturze 220 st.C. Po upływie około 20 minut będziemy mogli cieszyć się smacznymi, aromatycznymi oraz, co najważniejsze, nie ociekającymi tłuszczem kotletami.
Osoby gustujące w słodkościach, z chęcią wykorzystają urządzenie firmy MPM do przyrządzenia pysznej babki piaskowej. Do jej przygotowania potrzebujemy 300g mąki, 1 żółtka, 250g cukru, 88g tłuszczu, 4 jajek, 22g proszku do pieczenia oraz 175ml wody. Wszystkie składniki należy dokładnie wymieszać, a następnie gotową masę przelać do wysmarowanej masłem blachy o średnicy 25cm. Foremkę należy umieścić na niskim ruszcie. Całość pieczemy w temperaturze 200 st.C przez około 45 minut.
Opis:
- gotowanie i pieczenie za pomocą gorącego powietrza, bez konieczności dodawania tłuszczu
- możliwość smażenia frytek
- możliwość rozmrażania potraw
- regulowany czas pieczenia od 5 do 60 min.
- max. temperatura pieczenia 250 st.C
- max. pojemność 19 l
Wyposażenie:
- niski ruszt
- wysoki ruszt
- pierścień zwiększający pojemność naczynia
- szpilki do szaszłyków
- sito do smażenia frytek
- uchwyt
Parametry:
- 220 – 240 V ~ 50 / 60 Hz
- moc: 1200 – 1400 W
- średnica: 335 mm
- wysokość: 165 mm
mk121
15 grudnia 2012 at 10:41
szybko, smacznie, zdrowo