W każdej kuchni powinno znaleźć się miejsce dla robota kuchennego. Dzięki dużej liczbie funkcji, urządzenie to przydaje się nie tylko podczas przygotowywania smacznych deserów, ale również wtedy, gdy chcemy szybko przyrządzić zdrową, świeżą sałatkę.
Robot kuchenny Dorota MRK-03 firmy MPM wyposażony został w funkcje ścierania, ubijania, siekania, mieszania i krojenia w plastry. Urządzenie posiada wysuwany schowek na akcesoria.
Robot wielofunkcyjny Dorota od firmy MPM idealnie sprawdzi się w roli kuchennego pomocnika. Urządzenie wyposażone zostało w przyrządy ułatwiające przygotowanie słodkich deserów – specjalne mieszadło do ciasta oraz przystawkę do ubijania piany i lekkich sosów. Ponadto robot posiada funkcje krojenia w plastry, siekania oraz ścierania. Funkcje te na pewno okażą się pomocne w momencie, gdy będziemy chcieli szybko oraz bez konieczności narażania się na skaleczenia, przygotować zdrową, świeżą sałatkę w dużych ilościach.
W zależności od rodzaju i twardości obrabianych produktów spożywczych, użytkownik ma do dyspozycji 2 prędkości pracy urządzenia oraz funkcję PULSE. Pojemność misy malaksera wynosi 1,2l. Co ważne, nowy produkt firmy MPM wyposażony został w poręczny, wysuwany schowek na akcesoria, dzięki któremu niezbędne przyrządy będą w jednym miejscu i zawsze pod ręką. Urządzenie posiada również popychacz malaksera z miarką oraz łopatkę.
W upieczeniu pysznego, aromatycznego ciasta marchewkowego pomoże nam robot kuchenny Dorota firmy MPM. Do przygotowania wypieku potrzebujemy 2 szklanek startej marchwi, 4 jajek, 2 szklanek białego cukru, 2 szklanek przesianej mąki, 1,25 szklanki oleju, 1 łyżeczki przyprawy do piernika, 2 łyżeczek sody oczyszczonej oraz szczypty soli. Marchew myjemy, obieramy i trzemy za pomocą robota kuchennego wyposażonego w tarczę do ścierania warzyw i owoców. Następnie marchewkę przekładamy do innego naczynia, misę urządzenia czyścimy i uzbrajamy w mieszak do wyrabiania ciasta. Po kolei wrzucamy do niej jajka i cukier, mąkę, przyprawy oraz olej. Na końcu do ciasta dodajemy startą marchew. Gotową masę wylewamy do wysmarowanej masłem formy, którą umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Ciasto pieczemy przez około 40min., do tzw. suchego patyczka. Ciasto marchewkowe dekorujemy cukrem pudrem lub polewą czekoladową.
Funkcje:
– ścieranie
– siekanie
– mieszanie
– krojenie w plastry
– ubijanie
Wyposażenie:
- Misa malaksera o pojemności 1,2 l
- 2 Prędkości + funkcja PULSE
- Wysuwany schowek na akcesoria
- Popychacz malaksera z miarką
- Noże ze stali nierdzewnej
- Mieszadło do ciasta
- Dwustronna tarcza do ścierania warzyw i owoców oraz krojenia warzyw i owoców w plastry
- Przystawka do ubijania piany/sosów
- Łopatka
Parametry techniczne:
- Zasilanie: 220-240 V ~50/60 Hz
- Moc 350-450 W
- Moc rozruchu: 1200 W
mk121
13 grudnia 2012 at 20:18
mniam…