Pora na grillowane przysmaki

W okresie wiosenno-letnim z przyjemnością zamieniamy ciepło domowych pomieszczeń na spacery czy przejażdżki rowerowe na świeżym powietrzu. Powraca także moda na grillowe uczty, do organizacji których najlepiej nadaje się przydomowy ogródek, działka czy nawet taras. Zanim jednak zaczniemy rozkoszować grillowanego mięsa, należy dobrać urządzenie dające odpowiednie możliwości przyrządzania przysmaków z rusztu.

Grillowanie w gronie rodziny i przyjaciół stało się w naszym kraju naprawdę modne. Stanowi nie tylko miłą odmianę od codziennej, domowej kuchni, ale jest przede wszystkim formą spędzania czasu z najbliższymi. Trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek imprezę w plenerze bez unoszącego się w powietrzu smakowitego aromatu grillowanych mięs czy warzyw. Niestety, pogoda bywa kapryśna, więc nie zawsze mamy możliwość skorzystania ze sprzyjającej aury. Kiedy robi się pochmurno i trzeba szukać schronienia, nie rezygnujmy z pieczonych przyjemności. Możemy skorzystać z grilla elektrycznego, który pozwala na przyrządzanie przysmaków z rusztu również wewnątrz domu – bez dymu oraz stosowania węgla czy brykietu.

Zamykany grill elektryczny marki First Austria to urządzenie energooszczędne, tanie, a także proste w obsłudze. Nie zajmuje wiele miejsca. Można na nim smażyć mięso, ryby, warzywa, pieczywo, a nawet owoce. Posiada dwie dwustronne płyty grzejne o płaskiej i grillowej powierzchni, co sprawia, że przyrządzane specjały będą równomierne przypiekanie z obu stron. Rowkowana powierzchnia umożliwia np. opiekanie mięs czy tostów, a gładka – smażenie np. jaj. Sprzęt pokryto powłoką z teflonu, która chroni przed przywieraniem, a także przypalaniem się potraw.

Grill austriackiego producenta stanowi doskonałe rozwiązanie dla osób, które dbają o zdrowie. W czasie pieczenia nie wytwarza się toksyczny i rakotwórczy dym, który w czasie tradycyjnego grillowania wsiąka w potrawy. Nie tracąc przyjemności z grillowania, zyskujemy zdrowe i smaczne dania, których przygotowanie nie wymaga dodawania tłuszczu. Urządzenie daje w ten sposób możliwość eksperymentowania z niektórymi przepisami. Dzięki temu grillowanie nie będzie się kojarzyć tylko i wyłącznie z „wrzuceniem czegoś na ruszt”. Pozwoli rozkoszować się pysznymi specjałami, kuszącymi zapachem, któremu trudno się oprzeć.

Grill elektryczny

- płyty wykończone powłoką zapobiegającą przywieraniu,
- dwustronne płyty: o strukturze grilla oraz płaskie,
- niezależna płynna regulacja temperatury każdej płyty,
- duża powierzchnia grillowania,
- wielofunkcyjne zastosowanie: podgrzewanie, grillowanie, smażenie,
- 2 termostaty wyposażone w lampki kontrolne,
- uchwyt z izolacją cieplną,
- możliwość przechowywania w pozycji pionowej w celu zaoszczędzenia miejsca,
- powierzchnia grzejna: ok. 1600 cm2, (wymiary płyt grzewczych: 23 x 32 cm)
- moc: 2000W.
- zasilanie 230V

1 Komentarz

  1. mk121

    11 grudnia 2012 at 01:11

    tęsknię za grillem…

Zaloguj się Logowanie

Komentuj