Dla wielu osób widok rodziny przy świątecznym stole jest najważniejszym momentem podczas Bożego Narodzenia. Radość ze wspólnego świętowania oraz wigilijna atmosfera bywa nieraz okupiona długimi i męczącymi przygotowaniami. Warto więc, jeszcze przed Świętami, zrobić sobie mały prezent i obdarować się… odrobiną spokoju i wolnego czasu.
Nic nie smakuje tak dobrze, jak tradycyjna, wigilijna kolacja w gronie rodziny czy przyjaciół. Należy jednak pamiętać o tych, którzy wiele serca i troski wkładają w przygotowanie całej uroczystości. Bez ich pracy, wysiłku i oddania Święta nie byłyby tak wspaniałe. Pamiętając o nich, firma MPM postanowiła obdarować ich odrobiną wolnego czasu. Dzięki zastosowaniu wieloczynnościowego robota kuchennego Kasia 116, przyrządzenie tradycyjnych 12 potraw będzie niezwykle łatwe i przyjemne.
Obowiązkowym daniem na świątecznym stole jest barszcz czerwony, tradycyjnie podawany z nadziewanymi uszkami. Dzięki tarczy do krojenia warzyw w plastry uzyskanie doskonałego, naturalnego i esencjonalnego barszczu nie będzie stanowić problemu. Przy pomocy końcówki do siekania, przygotowanie dużej ilości grzybowego nadzienia do uszek również zajmie tylko kilka chwil. Potrawą, która sprawi, że na twarzach członków rodziny pojawi się uśmiech, są pierogi. Tajemnicą ich przygotowania jest dobrze wyrobione ciasto. Dotychczas niewiele robotów radziło sobie z tym zadaniem wystarczająco dobrze. Specjalny mieszak do jego wyrabiania sprawi, że wykonanie tej czynności będzie łatwe i przyjemne.
Zgodnie z polską tradycją, wigilijna kolacja nie obejdzie się bez dania rybnego. Choć uznaje się, że nie można jej rozpocząć bez karpia, to śledź witany jest na stole z równie wielką radością. Ta dorastająca do 40 cm ryba może być przyrządzana na dziesiątki sposobów. W najpopularniejszej i najprostszej, ale bardzo smacznej wersji, podawana jest z cebulką i olejem. Wiedząc, że sekret tkwi w naprawdę drobnym poszatkowaniu cebuli, nie trzeba wylewać litrów łez, by osiągnąć doskonały efekt. Końcówka siekająca zrobi to za nas dosłownie w sekundę. Śledź po pierzynką jest tylko z pozoru bardziej skomplikowaną potrawą. Wystarczy końcówka do ścierania i piękne, kolorowe warstwy z buraczków, ziemniaczków, jajek, marchewki i żółtego sera pojawią się w jednej chwili.
Nie można zapomnieć również o słodkim zwieńczeniu tego na wskroś rodzinnego posiłku. Funkcje ubijania i miksowania sprawią, że przygotowany sernik będzie puszysty i gładki, a makowiec zwarty i delikatny. Robot Kasia 116 wyposażony jest również w przystawkę do wyciskania soku, który będzie zdrową alternatywą dla różnego rodzaju nektarów i napojów.
Boże Narodzenie to okres, kiedy staramy się dawać bliskim wiele ciepła, dzieląc się z nimi swoim czasem. Ważne jest, aby podczas świątecznych przygotowań nie stracić radości z uczestniczenia w nim. Wszak powinien to być czas oderwania się od codziennych trosk i obowiązków. Nie warto zatem spędzić go wyłącznie w kuchni, choć z przyzwyczajenia wydaje się to być normą. Robot kuchenny Kasia 116 pozwala zaoszczędzić czas, który jest niezwykle cenny w tych rodzinnych dniach. Najlepszym prezentem jest przecież to, co dajemy z serca. …no i może jeszcze małe „co nieco”.
Robot kuchenny Kasia 116
Opis:
- funkcje: siekanie, mieszanie, rozdrabnianie, ucieranie, zagniatanie ciasta, miksowanie, ubijanie, krojenie w plastry, wyciskanie soku
- 8 prędkości + funkcja „PULSE”
- 4 pełne, dwustronne tarcze ze stali nierdzewnej
- przystawka wirująca do soku
- pojemność malaksera 1,5l
- pojemność blendera 1l
- automatyczny system bezpieczeństwa
- 800W
- obroty max. 9100 obr./min.
Parametry techniczne:
- 230V 50Hz 800W
mk121
19 grudnia 2012 at 23:29
szczera prawda
rena1963ta
24 maja 2013 at 21:11
spokój jest na wagę złota…:DD