Pół pieczeni, dwie sałatki, talerz wędlin i deska serów… Kto powiedział, że koniecznie musisz zjeść wszystko od razu?! Często zdarza się, że nie wiemy co zrobić z masą pysznego jedzenia, które zostało po domowym przyjęciu lub świątecznych szaleństwach kulinarnych.
Jest na to rozwiązanie – marka Mastercook wprowadziła właśnie lodówkę LCV-920 NFX VAC z systemem pakowania próżniowego. Pakowanie próżniowe jest uznawane za jeden z najlepszych sposobów przechowywania żywności, zapewniający skuteczną ochronę przed niekorzystnym działaniem powietrza, wysychaniem i rozwojem bakterii.
Jako jedyna na rynku, chłodziarko-zamrażarka LCV-920 NFX VAC marki Mastercook posiada system pakowania próżniowego Vac Packer. Ta innowacyjna metoda pozwala przede wszystkim znacznie dłużej przechowywać żywność, nawet do kilku miesięcy, zarówno w lodówce i zamrażarce, jak i domowej spiżarni, czy w temperaturze pokojowej, w taki sposób, by nie straciła apetycznego wyglądu i naturalnego smaku. System, umieszczony w dodatkowej, widocznej szufladzie, jest bardzo prosty w obsłudze. Produkt umieszczony w folii do pakowania próżniowego wkładamy do maszyny, która usuwa powietrze i szczelnie zamyka całość, zgrzewając woreczek hermetycznie.
Pakowanie próżniowe pozwala również błyskawicznie marynować mięsa i ryby, przechowywać płynne produkty np. sosy oraz zapobiega rozprzestrzenianiu się niepożądanych zapachów, wydzielanych przez żywność przechowywaną w lodówce.
Innowacyjną lodówkę LCV-920 NFX VAC marki Mastercook wyróżnia nowoczesna estetyka, podkreślona podświetlanym na niebiesko wyświetlaczem LCD oraz bogate wyposażenie m.in.: system No Frost, Multi Fresh, energooszczędne oświetlenie LED, stelaż na wino oraz autodomykanie się drzwi. Niektórych z pewnością zaciekawi także funkcja szybkiego chłodzenia napojów. Model LCV-920 NFX VAC jest także oszczędny w eksploatacji, posiada klasę energetyczną A+ oraz funkcje ECO i Wakacje, pozwalające na redukcję zużycia energii, w przypadku dłuższej nieobecności w domu, bądź rzadkiego wykorzystywania zamrażarki.
mk121
15 grudnia 2012 at 10:40
Pakowanie próżniowe pozwala również błyskawicznie marynować mięsa
mk121
27 stycznia 2013 at 11:05
pięknie!