Szybko, smacznie i czysto-gotowanie z płytą indukcyjną

Gotowanie na płycie indukcyjnej jest wyjątkowo wygodne i bezpieczne, a ponadto proste dzięki intuicyjnie łatwej obsłudze urządzenia. Płyta, podobnie jak inne dobrej jakości płyty indukcyjne, nie nagrzewa się, więc resztki jedzenia nie przypalają się i łatwo utrzymać ją w czystości.

Jest także bezpieczna, ponieważ nie występuje ryzyko oparzenia, a dzięki inteligentnemu systemowi automatycznego wyłączania, w który wyposażone są płyty indukcyjne Franke, urządzenie samo się wyłączy po upłynięciu określonego czasu od ostatniej operacji.

Potrawy na płycie indukcyjnej Franke można przygotować w bardzo krótkim czasie lub bardzo powoli, w zależności do potrzeb danego dania. Płyta posiada 9 poziomów regulacji mocy, pozwalających na optymalne dobranie warunków gotowania do danej potrawy. Dodatkowe funkcje, takie jak utrzymanie ciepła i pauza, pozwalają jeszcze lepiej kontrolować przygotowywanie potraw.

Inną zaletą płyty indukcyjnej jest łatwa, intuicyjna, obsługa i precyzja sterowania. Dzięki sterowaniu Sliding Touch Control urządzenie natychmiast reaguje na potrzeby, redukując lub zwiększając moc grzania. Płyta posiada 5 pól w różnych rozmiarach i kształtach.3 okrągłe pola o średnicy od 14,5 do 26 cm oraz 2 prostokątne o wymiarach 18,4X22cm pozwalają idealnie dopasować pole do rozmiaru i kształtu garnka czy patelni, a szerokość płyty zapewnia wygodną pracę nawet na kilku polach jednocześnie.

Prostokątny kształt płyty stwarza duże możliwości aranżacyjne, a dzięki szlifowanym krawędziom będzie idealnie pasować do każdego rodzaju blatu roboczego.

Firma Franke oddaje do dyspozycji użytkowników produkty wykorzystujące najnowsze technologie, funkcjonalne i piękne jednocześnie. Z płytą indukcyjną Franke, gotowanie jest łatwiejsze i szybsze. Ale to od umiejętności kulinarnych zależeć będzie ostateczny smak dania.

Wymiary: 90X51 cm

2 Komentarzy

  1. Marzenka

    27 marca 2013 at 20:26

    Dodatkowe funkcje, takie jak utrzymanie ciepła i pauza, pozwalają jeszcze lepiej kontrolować przygotowywanie potraw.

  2. jack from warsaw

    5 sierpnia 2013 at 06:58

    potwierdzam – używamy w pracy i jest super

Zaloguj się Logowanie

Komentuj